U bent hier

Home » Events

21-09-2019 Lommel ~ Balimheide

zaterdag, 21 september, 2019 - 10:00 tot zondag, 22 september, 2019 - 10:00

Op zaterdag 21 september wordt er om 10 u stipt afgesproken in de Palisstraat te Pelt (voor de oudere GPS'n Overpelt). Op het einde van de straat is een parking voor enkele voertuigen.
We maken eerste een wandeling in een ander gebied "Het Plat" om daarna naar Lommel te gaan ~ Balimheide. Het gebied Balimheide, dat 50ha groot is en onder de vleugels ligt van Natuurpunt, heeft een zeer bijzondere locatie. Het ligt in een industriezone in de stad Lommel. Er komen een aantal zeer zeldzame soorten voor die typisch zijn voor schrale heide en stuifduinen zoals de lentevuurspin, heivlinder, kommavlinder en veldparelmoer. Doordat Natuurpunt die 50 ha aangekocht heeft wordt verdere economische activiteit daardoor gevrijwaard. De noord-zuidligging vormt een brede corridor die het mogelijk maakt verbindingen te leggen met andere heide- en stuifzandgebieden, zoals de Sahara en Kattenbosserheide. De zuidrand volgt de Molse Nete en neemt meteen enkele interessante (mini)biotopen mee: stuifduin, ven, droogvallende beekvallei en een schraal perceel waar de veldparelmoervlinder prima op gedijt.
 
Bronvermelding: https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/balimheide
 
Er wordt in de late namiddag een frituur/pizzeria bezocht en daarna wordt een nachtvangst georganiseerd in het gebied zelf.
Gelieve te verwittigen als je wenst mee te komen op sw.demijnen@gmail.com ofwel op 0495-578-345
 
Foto @ Natuurpunt Noord-Limburg

Locatie: 
België
Breedtegraad: 51° 12' 1.728" N
Lengtegraad: 5° 22' 3.0108" E