U bent hier

Home » Events

22-04-2017 Voeren ~ Het Veursbos

zaterdag, 22 april, 2017 - 10:00 tot zondag, 23 april, 2017 - 05:00

Het Veursbos is een bosgebied in de gemeente Voeren in de Belgische provincie Limburg. Het bos is deels een hellingbos. Het ligt ten oosten van Veurs, ten westen van Remersdaal en ten zuiden van De Plank en is deels onder beheer van ANB.
Het bos ligt op een heuvelrug dat een uitloper is in zuidelijke richting van het Plateau van Margraten. Het bos ligt boven op het plateau en op de hellingen. Aan de oostzijde ligt het bos bovenaan de westelijke dalwand van het Gulpdal dat hier geleidelijk aan afloopt richting het oosten naar de Gulp met daarachter het Beusdalbos. Aan de westzijde van het bos ligt het dal van de Veurs met aan de overzijde van het dal het Vrouwenbos.
Voor deze excursie wordt er stipt om 10u00 afgesproken aan de parking van Brasserie het Rode Bos in de Varn Straat nr.6 te Voeren.
Er wordt eerst een wandeling gemaakt door het gebied om allerlei soorten Lepidoptera te zoeken en daarvan wordt een uitgebreide lijst gemaakt. Voor ’s middags is het aangeraden om iets van eten en drinken mee te nemen. In de vooravond zullen we zoals gebruikelijk gaan eten in Brasserie het Rode Bos dus wie wil meegaan moet zeker op voorhand verwittigen zodanig dat we de juiste aantal plaatsen weten om te gaan eten!
’s Avonds wordt een nachtvangst voorzien waarbij het ook aangeraden is om goed schoeisel en een zaklamp mee te nemen.
Wie wil meegaan gelieve te verwittigen bij Steve Wullaert <sw.demijnen@gmail.com> 0495.578.345
 

Locatie: 

Varn Straat 6

6 Varn Straat
Voeren 
België
Breedtegraad: 50° 44' 54.3408" N
Lengtegraad: 5° 51' 23.0184" E