U bent hier

Home » Events

28-04-2018 Bree ~ Stamprooierbroek

zaterdag, 28 april, 2018 - 10:00 tot zondag, 29 april, 2018 - 05:00

Het Stamprooierbroek (Kinrooi, Bree) is een van de paradepaardjes van vzw Limburgs Landschap. Niet alleen omdat hier de roots van deze vzw liggen, maar ook omdat het gebied samen met het nabijgelegen Hasselterbroek en de Zig een totaal beheerde oppervlakte van meer dan 400 ha kent. Voor de dagvlinders (met o.a. bont dikkopje, kleine ijsvogelvlinder en grote weerschijnvlinder) en libellen (met o.a. vroege glazenmaker, glassnijder en gevlekte glanslibel) behoort het tot de ’top 5’-spots in Vlaanderen. Momenteel bestaat het natuurgebied uit elzenbroekbossen, wilgenstruwelen, open moeraszones, natte graslanden, eikenbossen en plaatselijk enkele heiderestanten. De elzenbroekbossen en wilgenstruwelen komen hier talrijk voor, maar op Vlaams niveau zijn ze vrij zeldzaam. Dat maakt het Stramprooierbroek bijzonder. 
 
Voor deze excursie wordt er stipt afgesproken om 10u00 aan de parking van het Woutershof in de Grootbroekstraat te Kinrooi. Er wordt eerst een wandeling gemaakt door het gebied om allerlei soorten Lepidoptera te zoeken en daarvan wordt een uitgebreide lijst gemaakt.
 
Voor ’s middags is het aangeraden om iets van eten en drinken mee te nemen. In de vooravond wordt een frituurtje/pizzeria bezocht en daarna wordt een nachtvangst georganiseerd in het gebied zelf.
 
Gelieve te verwittigen als je wenst mee te komen op sw.demijnen@gmail.com ofwel op 0495-578-345.

Locatie: 

Grootbroekstraat

Grootbroekstraat
Kinrooi 
België
Breedtegraad: 51° 9' 34.5384" N
Lengtegraad: 5° 41' 56.8608" E